Felles løft for gleda ved å synga
- Publisert 11. juni 2018 av Mannsåker, Tone Marie
Hardanger sommerrevy KIG.JPG
Clik on image for large version
Illustrasjonsbilete

Kulturskulerektorane i Odda, Jondal og Ullensvang søkte om saman å få status som syngande kommune. - Dette prosjektet søkte me om for å styrka fellesskapet over alle slags grenser, seier kulturskuklerektoren i Odda, Eldbjørg Furholt

I samtale med programsekretær JK Flattun fortel ho at prosjektet "Syngande Ullensvang" er eit omfattande konsept som strekker seg inn i alle lag av lokalsamfunnet og status som syngande kommune varer frå 2018 til og med 2020 

- Det handlar om song og helse, song og barn og unge, song og eldre menneske, song i lokalsamfunnet og i kvardagen. Det betyr og at me skal inn i skular og barnehagar, eldreinstitusjonar med meir.

Furholt vonar at ein gjennom synlege og høyrbare arrangement skal klara å inspirera det ho kallar "Hvermannsen" til å ta tak sjølv og la seg inspirera til å ta songen inn i si private sfære og gjera noko der.

- Det er spanande no når Odda, Jondal og Ullensvang skal verta ein ny kommune at ein brukar songen til det fellesskapsverktøyet den kan vera. Det er snakk om ta eit felles løft slik at mange av oss kan kjenna på det å vera på samme arena.

Det vert generelt sunge mindre enn i dag det vart før. - Det vert sunge på skular, men jamt over er det mindre sang enn før og kanskje vanskelegare å rekruttera nye til song, seier Furholt. - Derfor er det viktig at me ikkje berre ser på kva som har vore, men prøva å finna ut av kva dette kan verta.

Furholt fortel at kvar av dei tre kommunane har sitt eige etablerte songutval. - Dei arbeider stadig meir saman og det vert lagt både kortsiktige og langsiktige planar.

Kvar kommune skal ha sitt eige kick - off arrangement og i Odda er det onsdag 13.juni. - Då er alle hjarteleg velkomne til å lytta og sjølvsagt vera med og synga.

Då byrjar det med allsang for barnehagane i Odda i kinosalen, der skal over 200 born samlast og synga av sine lungers fulle kraft.  På kveldstid er det på Iris Scene det skjer for alle som vil vera med.

Furholt understrekar at ein ikkje må ha ei god røyst for å vera med og synga. - Uansett korleis røysta di høyrest ut, får du ein positiv effekt av å synga.

På nettsida krafttak for sang kan du lesa meir om prosjektet.

 Tips noen om denne saken
Sende til flere mottakere? Separer adressene med komma.
104


VG RSS
1.
 Raser mot Erna Solberg: Mener hun har kjent til gjengproblemene
Tirsdag erkjente statsminister Erna Solberg at regjeringen kan bli bedre på å ta Oslo-gjengenes bakmenn. Ap og SV reagerer kraftig.
2.
 20 år med VG-lista-konserter – her er høydepunktene
I 2003 ble det publikumsrekord på Rådhusplassen da Kurt Nilsen sang vinnerlåten fra den første sesongen av «Idol». I år finner den 20. konserten på Rådhusplassen sted.
3.
 Frykter nedbemanninger etter REMA 1000-endringer
Etter nyttår vil Rema 1000 slutte å bruke varefremmere fra tredjepartsleverandører. Dette vil trolig føre til stor nedbemanning i merchandising-bransjen.
4.
 Høie svarer om luftambulanse-krisen: Innrømmer at anskaffelsene kunne vært gjort annerledes
Helse- og omsorgsminister Bent Høie innrømmer i et brev til kontroll- og konstitusjonskomiteen at anskaffelsen i luftambulanse-saken kunne vært gjort annerledes.
5.
 Megan Fox er i Norge
Hollywood-stjernen Megan Fox (32) er i Norge for å spille inn en TV-dokumentar.
6.
 Suárez sikret avansement for tamt Uruguay
(Uruguay-Saudi – Arabia 1–0) Luis Suárez (31) utnyttet en keepertabbe og Uruguay er klare for åttedelsfinale. Samtidig som Saudi-Arabia og Egypt er slått ut.
7.
 Nei, jente (16) kan ikke «skylde seg selv» når bilder av henne spres på nett
Unge mennesker har en seksualitet, og det skal de få lov til å ha. Men de skal få ha den i fred, og de skal selv få bestemme over bildene de har og tar av seg selv.
8.
 Strid om Champions League-plass: Gjekstad kalles bakstreversk
Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad får både støtte og motbør. Elverum skjønner ikke motstanden mot forslaget om å gi Champions League-plassen til vinneren av sluttspillet også på kvinnesiden.


Søk på Radiofolgefonn.no


LOKALE KAMERA

ODDA

VOSS

KVINNHERAD

EIDFJORD

ULLENSVANG

KVAM - ÅLVIK

BERGEN

FOLGEFONNA

GRANVIN


VEGKAMERA

LÅTEFOSS

KLØVET

SELJESTAD

RØLDALSTUNELLEN

VELURE

KVAMSKOGEN

SVELGANE / SKJERVET

EVANGER

VINJE VEST

DYRANUT

HAUKELI

HARDANGERBRUA


Dekningsområde & frekvens

Odda
 Fm:104-104,2-105,5-106
Ullensvang 
 Fm:101-105,2
Voss
 Fm:101,5-104-104,4-104,8-106,3
Granvin
 Fm:101-107,3
Ulvik
 Fm:107
Eidfjord
 Fm: 104-105,9
Kvam
 Fm:104-106-107,3
Jondal
 Fm: 106-107,3
Frekvenskart

Levert av MindIT Solutions AS i samarbeid med Aarekol IT Kompetanse