Klar for stolpejakt igjen
- Publisert 7. juni 2018 av Mannsåker, Tone Marie
Eivind Tokheim_125747
Clik on image for large version
Eivind Tokheim. Bilete: JK Flattun

I september 2017 vart det sett ned 42 stolpar i Odda. Det var 520 personar som fann fram til minst ein stolpe i løpet av dei to månadane Odda orienteringslag som står bak opplegget, hadde dei ute. I år aukar antalet stolpar til 70

I samtale med programsekretær JK Flattun fortel Eivind Tokheim i Odda orienteringslag at i Odda at det var 100 personar som tok alle stolpane i løpet av to månader.

- I år har me fått med alle byggefelta i Odda, Kalvanes,Freim og Ragde og vidare oppover. Rett og slett rundt omkring over alt, pluss ein del langs elvestien og kulturstien på Mannsåker/Hjøllo.

Kanskje den kjekkaste måten å driva stolpejakt på, er å lasta ned ein app som heiter Stolpejakten og tilhøyrande kart, på mobiltelefonen. Det er kodar på stolpane, så når ein held mobiltelefonen opp mot stolpen, vert det registrert at ein har vore der.

- Me kjem og til å trykka opp kart for dei som ikkje har smarttelefon, seier Tokheim.

Orienteringslaget fekk for tid attende 20.000 kroner i gåve frå Rebekka - losjen i Odda. - Det er pengar som kjem godt med, for me har stadig nye planar. Me skal mellom anna ha eit stort løp i byjinga av juli og må kjøpa inn ein heil del utstyr. 

Dette arrangementet går annakvart år og heiter Fjord - O, og Odda IL arrangerer det saman med Haugesund IL.

- Det er to løp på Karmøy 4. og 5.juli og to løp på Seljestad 7. og 8.juli.

Det er nok mange som har observert postane til orienteringsgruppa rundt om i Odda på vårparten, og sett familiar er i full aktivitet for å finna postar, men med ein gong snøen forsvinn, flyttar dei treninga til fjells.

- Me har eit snitt på 40 - 50 med store og små som er med på trening, men tirsdag og onsdag i neste veke, avsluttar me for sommaren, seier Eivind Tokheim som altså inviterer folk til stolpejakt i neste veke.

 Tips noen om denne saken
Sende til flere mottakere? Separer adressene med komma.
104


VG RSS
1.
 Raser mot Erna Solberg: Mener hun har kjent til gjengproblemene
Tirsdag erkjente statsminister Erna Solberg at regjeringen kan bli bedre på å ta Oslo-gjengenes bakmenn. Ap og SV reagerer kraftig.
2.
 20 år med VG-lista-konserter – her er høydepunktene
I 2003 ble det publikumsrekord på Rådhusplassen da Kurt Nilsen sang vinnerlåten fra den første sesongen av «Idol». I år finner den 20. konserten på Rådhusplassen sted.
3.
 Frykter nedbemanninger etter REMA 1000-endringer
Etter nyttår vil Rema 1000 slutte å bruke varefremmere fra tredjepartsleverandører. Dette vil trolig føre til stor nedbemanning i merchandising-bransjen.
4.
 Høie svarer om luftambulanse-krisen: Innrømmer at anskaffelsene kunne vært gjort annerledes
Helse- og omsorgsminister Bent Høie innrømmer i et brev til kontroll- og konstitusjonskomiteen at anskaffelsen i luftambulanse-saken kunne vært gjort annerledes.
5.
 Megan Fox er i Norge
Hollywood-stjernen Megan Fox (32) er i Norge for å spille inn en TV-dokumentar.
6.
 Suárez sikret avansement for tamt Uruguay
(Uruguay-Saudi – Arabia 1–0) Luis Suárez (31) utnyttet en keepertabbe og Uruguay er klare for åttedelsfinale. Samtidig som Saudi-Arabia og Egypt er slått ut.
7.
 Nei, jente (16) kan ikke «skylde seg selv» når bilder av henne spres på nett
Unge mennesker har en seksualitet, og det skal de få lov til å ha. Men de skal få ha den i fred, og de skal selv få bestemme over bildene de har og tar av seg selv.
8.
 Strid om Champions League-plass: Gjekstad kalles bakstreversk
Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad får både støtte og motbør. Elverum skjønner ikke motstanden mot forslaget om å gi Champions League-plassen til vinneren av sluttspillet også på kvinnesiden.


Søk på Radiofolgefonn.no


LOKALE KAMERA

ODDA

VOSS

KVINNHERAD

EIDFJORD

ULLENSVANG

KVAM - ÅLVIK

BERGEN

FOLGEFONNA

GRANVIN


VEGKAMERA

LÅTEFOSS

KLØVET

SELJESTAD

RØLDALSTUNELLEN

VELURE

KVAMSKOGEN

SVELGANE / SKJERVET

EVANGER

VINJE VEST

DYRANUT

HAUKELI

HARDANGERBRUA


Dekningsområde & frekvens

Odda
 Fm:104-104,2-105,5-106
Ullensvang 
 Fm:101-105,2
Voss
 Fm:101,5-104-104,4-104,8-106,3
Granvin
 Fm:101-107,3
Ulvik
 Fm:107
Eidfjord
 Fm: 104-105,9
Kvam
 Fm:104-106-107,3
Jondal
 Fm: 106-107,3
Frekvenskart

Levert av MindIT Solutions AS i samarbeid med Aarekol IT Kompetanse