30 millioner til leselyst i Bokåret 2019
- Publisert 30. mai 2018 av Mannsåker, Tone Marie
Bokomslag
Clik on image for large version
Illustrasjonsbilete

Regjeringa vil bruka 30 millionar kroner til å fremja leselyst i Noreg i Bokåret 2019. Nasjonalbiblioteket skal fordela pengane, som skal gå til bibliotek og andre institusjonar som formidlar leseglede i Noreg

Dette er den største satsinga på lesing i Noreg sidan tidleg på 2000-talet, ifylgje nettsidene til Kulturdepartementet.

– Med denne tildelinga satsar Regjeringa like mykje på litteraturformidling i Noreg som internasjonalt i Bokåret 2019, og norsk litteratur skal verta like synleg her heime som på bokmessa i Frankfurt, seier kulturminister Trine Skei Grande.

– Dette er den største satsinga på lesing i Noreg på nesten 20 år og inneber at Bokåret 2019 vert utvida til også å verta eit leseår, seier Aslak Sira Myhre.

Nasjonalbiblioteket har tilsett noverende leiar for Leser søker bok, Liv Gulbrandsen, som prosjektleiar for Bokåret 2019.

Nasjonalbiblioteket fortel på sine nettsider at nyhendet vart kjend då kulturministeren og direktør for Nasjonalbiblioteket Aslak Sira Myhre møtte representantar for biblioteksektoren, bokbransjen og organisasjonar som fremjar norsk litteratur og leseglede på Deichmanske bibliotek på Tøyen tirsdag føremiddag

Dei tildelte middela vert finansiert gjennom speloverskot frå Norsk Tipping. Hausten 2018 kan biblioteka søka om middepo til 500 arrangement i 500 bibliotek i Bokåret 2019. Nasjonalbiblioteket vil no gå i dialog med andre organisasjonar som fremjar lesing for å planlegga prosjekt som skal skapa interesse og begeistring for bøker, litteratur og lesing.

Bokåret 2019 markerer 500-årsjubileet for den første norske, trykte boka. Regjeringa har allereie tildelt 30 millionar kroner for å syneiggjera norsk litteratur på bokmessa i Frankfurt, der Noreg er vald ut som hovudland i 2019. Bokmessea i Frankfurt er verdas største salsmesse for bøker og den internasjonale bokbransjen sin viktigaste møteplass.

 Tips noen om denne saken
Sende til flere mottakere? Separer adressene med komma.
104


VG RSS
1.
 Raser mot Erna Solberg: Mener hun har kjent til gjengproblemene
Tirsdag erkjente statsminister Erna Solberg at regjeringen kan bli bedre på å ta Oslo-gjengenes bakmenn. Ap og SV reagerer kraftig.
2.
 20 år med VG-lista-konserter – her er høydepunktene
I 2003 ble det publikumsrekord på Rådhusplassen da Kurt Nilsen sang vinnerlåten fra den første sesongen av «Idol». I år finner den 20. konserten på Rådhusplassen sted.
3.
 Frykter nedbemanninger etter REMA 1000-endringer
Etter nyttår vil Rema 1000 slutte å bruke varefremmere fra tredjepartsleverandører. Dette vil trolig føre til stor nedbemanning i merchandising-bransjen.
4.
 Høie svarer om luftambulanse-krisen: Innrømmer at anskaffelsene kunne vært gjort annerledes
Helse- og omsorgsminister Bent Høie innrømmer i et brev til kontroll- og konstitusjonskomiteen at anskaffelsen i luftambulanse-saken kunne vært gjort annerledes.
5.
 Megan Fox er i Norge
Hollywood-stjernen Megan Fox (32) er i Norge for å spille inn en TV-dokumentar.
6.
 Suárez sikret avansement for tamt Uruguay
(Uruguay-Saudi – Arabia 1–0) Luis Suárez (31) utnyttet en keepertabbe og Uruguay er klare for åttedelsfinale. Samtidig som Saudi-Arabia og Egypt er slått ut.
7.
 Nei, jente (16) kan ikke «skylde seg selv» når bilder av henne spres på nett
Unge mennesker har en seksualitet, og det skal de få lov til å ha. Men de skal få ha den i fred, og de skal selv få bestemme over bildene de har og tar av seg selv.
8.
 Strid om Champions League-plass: Gjekstad kalles bakstreversk
Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad får både støtte og motbør. Elverum skjønner ikke motstanden mot forslaget om å gi Champions League-plassen til vinneren av sluttspillet også på kvinnesiden.


Søk på Radiofolgefonn.no


LOKALE KAMERA

ODDA

VOSS

KVINNHERAD

EIDFJORD

ULLENSVANG

KVAM - ÅLVIK

BERGEN

FOLGEFONNA

GRANVIN


VEGKAMERA

LÅTEFOSS

KLØVET

SELJESTAD

RØLDALSTUNELLEN

VELURE

KVAMSKOGEN

SVELGANE / SKJERVET

EVANGER

VINJE VEST

DYRANUT

HAUKELI

HARDANGERBRUA


Dekningsområde & frekvens

Odda
 Fm:104-104,2-105,5-106
Ullensvang 
 Fm:101-105,2
Voss
 Fm:101,5-104-104,4-104,8-106,3
Granvin
 Fm:101-107,3
Ulvik
 Fm:107
Eidfjord
 Fm: 104-105,9
Kvam
 Fm:104-106-107,3
Jondal
 Fm: 106-107,3
Frekvenskart

Levert av MindIT Solutions AS i samarbeid med Aarekol IT Kompetanse