2,35 millionar kroner til kultur i Hordaland
- Publisert 29. mai 2018 av Mannsåker, Tone Marie
040613 Bilde av Lars O Seljestad
Clik on image for large version
Lars Ove Seljestad. Bilete JK Flattun

Utval for kultur, idrett og regional utvikling i Hordaland har tildelt 2,35 millionar kroner til ulike kulturelle tiltak i fylket. Pengane er delt på både amatørar og profesjonelle og ein del større kulturtiltak

Kulturamatørar får 516 000 kroner, profesjonelle artistar 817 000 kroner og større kulturtiltak får 1,02 millionar kroner. Løyvingane er gjort av eit samrøystes utval for kultur, idrett og regional utvikling.

Søknadsfristen for å få pengar gjekk ut 1. mars. For amatørar og profesjonelle er det avsett ytterlegare 900 000 kroner med søknadsfrist 1. september.

Amatørar

Tilskotet til amatørar skal stimulera til aktivitet og sikra innbyggarar i heile fylket høve til å delta i eit mangfaldig kulturliv. Ein del av summen er øyremerka for born og unge. Det kom 45 søknader for totalt 1,35 millionar kroner. 30 av søknadene har fått pengar, mellom dei Johan Børsheim, Kvam herad og Osafestivalen.

Fordeling av tilskota til amatørar (pdf)

Profesjonelle

Profesjonelle kunstnarar i Hordaland får 817 000 kroner. Her er og ein del midlar øyremerka for prosjekt med born og unge. Pengane skal stimulera profesjonell kunst og kultur og sikra innbyggarane i heile fylket eit mangfaldig tilbod av høg kvalitet. Målet er at Hordaland skal ha eit sterkt og profesjonelt kulturliv.

Totalt kom det 109 søknader for 4,5 millionar kroner. 48 søknader får pengar.

Fordeling av tilskota til profesjonelle (pdf)

Større kulturtiltak

Til større kulturtiltak har fylkeskommunen løyvt 1,02 millionar kroner. Målet er at Hordaland skal vera ein leiande kulturregion og markera seg på høgt nivå med ambisjon om å vera grenseoverskridande og nyskapande med risikovilje. Med tildelinga skal det vera mogeleg å realisera utvalde, særskilde tiltak som kan vera føregangsprosjekt i utviklinga av kulturlivet i fylket.

Det kom 43 søknader om 4,7 millionar kroner. 18 søknader får pengar, mellom dei Kvam kulturskule og forfattaren Lars Ove Seljestad.

Fordeling av tilskota til større kulturtiltak (pdf)

 Tips noen om denne saken
Sende til flere mottakere? Separer adressene med komma.
104


VG RSS
1.
 Raser mot Erna Solberg: Mener hun har kjent til gjengproblemene
Tirsdag erkjente statsminister Erna Solberg at regjeringen kan bli bedre på å ta Oslo-gjengenes bakmenn. Ap og SV reagerer kraftig.
2.
 20 år med VG-lista-konserter – her er høydepunktene
I 2003 ble det publikumsrekord på Rådhusplassen da Kurt Nilsen sang vinnerlåten fra den første sesongen av «Idol». I år finner den 20. konserten på Rådhusplassen sted.
3.
 Frykter nedbemanninger etter REMA 1000-endringer
Etter nyttår vil Rema 1000 slutte å bruke varefremmere fra tredjepartsleverandører. Dette vil trolig føre til stor nedbemanning i merchandising-bransjen.
4.
 Høie svarer om luftambulanse-krisen: Innrømmer at anskaffelsene kunne vært gjort annerledes
Helse- og omsorgsminister Bent Høie innrømmer i et brev til kontroll- og konstitusjonskomiteen at anskaffelsen i luftambulanse-saken kunne vært gjort annerledes.
5.
 Megan Fox er i Norge
Hollywood-stjernen Megan Fox (32) er i Norge for å spille inn en TV-dokumentar.
6.
 Suárez sikret avansement for tamt Uruguay
(Uruguay-Saudi – Arabia 1–0) Luis Suárez (31) utnyttet en keepertabbe og Uruguay er klare for åttedelsfinale. Samtidig som Saudi-Arabia og Egypt er slått ut.
7.
 Nei, jente (16) kan ikke «skylde seg selv» når bilder av henne spres på nett
Unge mennesker har en seksualitet, og det skal de få lov til å ha. Men de skal få ha den i fred, og de skal selv få bestemme over bildene de har og tar av seg selv.
8.
 Strid om Champions League-plass: Gjekstad kalles bakstreversk
Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad får både støtte og motbør. Elverum skjønner ikke motstanden mot forslaget om å gi Champions League-plassen til vinneren av sluttspillet også på kvinnesiden.


Søk på Radiofolgefonn.no


LOKALE KAMERA

ODDA

VOSS

KVINNHERAD

EIDFJORD

ULLENSVANG

KVAM - ÅLVIK

BERGEN

FOLGEFONNA

GRANVIN


VEGKAMERA

LÅTEFOSS

KLØVET

SELJESTAD

RØLDALSTUNELLEN

VELURE

KVAMSKOGEN

SVELGANE / SKJERVET

EVANGER

VINJE VEST

DYRANUT

HAUKELI

HARDANGERBRUA


Dekningsområde & frekvens

Odda
 Fm:104-104,2-105,5-106
Ullensvang 
 Fm:101-105,2
Voss
 Fm:101,5-104-104,4-104,8-106,3
Granvin
 Fm:101-107,3
Ulvik
 Fm:107
Eidfjord
 Fm: 104-105,9
Kvam
 Fm:104-106-107,3
Jondal
 Fm: 106-107,3
Frekvenskart

Levert av MindIT Solutions AS i samarbeid med Aarekol IT Kompetanse