"Sommarfugl" - livsfilosofi og musikk som går til hjarta
- Publisert 23. mai 2018 av Mannsåker, Tone Marie
2 sommerfugl
Clik on image for large version
Lillian Ueland. Frå platecoveret

1.juni vert plata Sommerfugl, av og med Heidi Lambach & John Vegard Schow sleppt. Dei har tonesett dikt av Lillian Ueland, som vart kreftsjuk, og bestemte seg for å skriva dikt i sjukdomsperioden. 31.mai er det releasekonsert i Eid Kyrkje på Halsnøy

Albumet er tilgjengeleg i fysisk format samt på digitale plattformar, og vert utgjeve av Ueland Historiske Forlag & Make Music AS, fortel Tarald Ueland i ei pressemelding. 

2.juni, vil delar av musikken også verta presentert på det store arrangementet Stafett For Livet Ravnanger idrettspark på Askøy, der det er venta omlag 2000 deltakarar. Då står Heidi Lambach, Vegard Schow og Johann Sebastian Blum klare på scenen for å bidra til arrangementet.

                 “En vakker sommerfugl er du
                  Vakre farger i sjelen har du”

                  - frå diktet Sommerfugl av Lillian Ueland.

Pressemeldinga fortel at Lillian Ueland (1968-2015) levde etter mottoet: Grip dagen og lev her og no!
Då ho fekk
diagnosen kreft, bestemte ho seg for å skriva dikt og brukte desse til å hjelpa andre. I dei seks åra ho levde med sjukdomen, rakk ho å gi ut to diktbøker og å setta djupe spor etter seg med si tilstadevering, sitt håp og si livsglede.

Alt dette vert no ført vidare, både gjennom
diktsamlingane og det som no har vorte eit heilt album basert på tekstane hennar.

Plata Sommerfugl tok til å spira allereie sommaren 2015. Pianist og komponist John Vegard Schow var på ferie i Kvinnherad, då eit voldsomt regnvær fikk han til å søka ly i ein bokhandel. Her oppdaga han ei av diktbøkene til Lillian. Tekstane trefte han umiddelbart, og han fekk straks idear til songar. Han kontakta låtskrivar og songar Heidi Lambach, dei møttes i studio og jobba fram dei første låtane i fellesskap.

Etter fleire år med bearbeiding og komponering av musikk, er no albumet Sommerfugl ferdigstilt. Tittelen beskriv Lillian si urokkelege tru på det gode, kjærleik, transformasjon og på det å hjelpa og løfta andre, uansett kva for situasjon ein befinn seg i.

Produsent Sveinung Nygaard, som hjalp til med å realisera draumen om eit album, uttaler fylgjande:

“Takk for at jeg fikk være med på platen. Det er fantastisk å bringe noe sånt til liv og tenke på de som kommer til å få en injeksjon av livskraft gjennom musikken.”

Dikta til Lillian har vore mykje brukt på kurssenteret Montebello som har kurs for kreftpasientar og pårørande. Dikta har vore til oppmuntring for mange. No er det ynskjeleg at albumet Sommerfugl også vert brukt i denne samanhengen.

Lillian sine foreldre, Laila og Tarald Ueland, er svært aktive innafor kreftomsorga. Dei reiser rundt og held føredrag og pratar med sjuke og pårørande. Tarald fortel:

Lillian sa ein gong at det hadde vore så fantastisk om nokon en gong kunne setta melodi til dikta. Så skjer dette etter hennar død. Me er så takksame på hennar vegne, og skulle så gjerne delt gleda saman med ho. No deler me gleda med menneske me møter på vår veg. Slik vil me vera med å vidareføra hennar livsfilosofi. Me vonar CD - en med sin vakre song og vare musikk, kan lindra smerte og gi ro i sinnet.”

Heidi Lambach og Vegard Schow er svært takksame for at dei har fått setta musikk til Lillian Ueland sine tekstar. Heidi er vokalist og fløytist på plata, og Vegard er pianist og vokalist.

Helge Lilletvedt, Jonas Franke-Blom, Johannes Hatfield og Zofie Kasparova medvirkar også som musikarar. 
 

                "Våg å være svak og du blir sterk
                  Våg å gå nye veier
                  Våg”

                  - frå diktet "Våg" av Lillian Ueland

Les også om boka Laila og Tarald Ueland skreiv om å vera pårørande:: Hvordan skal jeg leve når jeg vet jeg skal dø.

 Tips noen om denne saken
Sende til flere mottakere? Separer adressene med komma.
104


VG RSS
1.
 Raser mot Erna Solberg: Mener hun har kjent til gjengproblemene
Tirsdag erkjente statsminister Erna Solberg at regjeringen kan bli bedre på å ta Oslo-gjengenes bakmenn. Ap og SV reagerer kraftig.
2.
 20 år med VG-lista-konserter – her er høydepunktene
I 2003 ble det publikumsrekord på Rådhusplassen da Kurt Nilsen sang vinnerlåten fra den første sesongen av «Idol». I år finner den 20. konserten på Rådhusplassen sted.
3.
 Frykter nedbemanninger etter REMA 1000-endringer
Etter nyttår vil Rema 1000 slutte å bruke varefremmere fra tredjepartsleverandører. Dette vil trolig føre til stor nedbemanning i merchandising-bransjen.
4.
 Høie svarer om luftambulanse-krisen: Innrømmer at anskaffelsene kunne vært gjort annerledes
Helse- og omsorgsminister Bent Høie innrømmer i et brev til kontroll- og konstitusjonskomiteen at anskaffelsen i luftambulanse-saken kunne vært gjort annerledes.
5.
 Megan Fox er i Norge
Hollywood-stjernen Megan Fox (32) er i Norge for å spille inn en TV-dokumentar.
6.
 Suárez sikret avansement for tamt Uruguay
(Uruguay-Saudi – Arabia 1–0) Luis Suárez (31) utnyttet en keepertabbe og Uruguay er klare for åttedelsfinale. Samtidig som Saudi-Arabia og Egypt er slått ut.
7.
 Nei, jente (16) kan ikke «skylde seg selv» når bilder av henne spres på nett
Unge mennesker har en seksualitet, og det skal de få lov til å ha. Men de skal få ha den i fred, og de skal selv få bestemme over bildene de har og tar av seg selv.
8.
 Strid om Champions League-plass: Gjekstad kalles bakstreversk
Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad får både støtte og motbør. Elverum skjønner ikke motstanden mot forslaget om å gi Champions League-plassen til vinneren av sluttspillet også på kvinnesiden.


Søk på Radiofolgefonn.no


LOKALE KAMERA

ODDA

VOSS

KVINNHERAD

EIDFJORD

ULLENSVANG

KVAM - ÅLVIK

BERGEN

FOLGEFONNA

GRANVIN


VEGKAMERA

LÅTEFOSS

KLØVET

SELJESTAD

RØLDALSTUNELLEN

VELURE

KVAMSKOGEN

SVELGANE / SKJERVET

EVANGER

VINJE VEST

DYRANUT

HAUKELI

HARDANGERBRUA


Dekningsområde & frekvens

Odda
 Fm:104-104,2-105,5-106
Ullensvang 
 Fm:101-105,2
Voss
 Fm:101,5-104-104,4-104,8-106,3
Granvin
 Fm:101-107,3
Ulvik
 Fm:107
Eidfjord
 Fm: 104-105,9
Kvam
 Fm:104-106-107,3
Jondal
 Fm: 106-107,3
Frekvenskart

Levert av MindIT Solutions AS i samarbeid med Aarekol IT Kompetanse