Mest leste :
1.
 Hardangergullsmed bak fulltreffaren NR01
2.
 "Prøvekøyring" av ny heimebane
3.
 Målmedviten musikkstudent på springbretttet
4.
 Stein på stein
5.
 Dårlege vegar pregar kvardagen i Hordaland
6.
 H.M. Dronning Sonja stiller ut i Galleri G. Guddal i jubileumsåret
7.
 Nytt lys i mørketida
8.
 Snarvisitt i "Skuggane sin dal" før lyset vart tent
9.
 "På ein søndag" ut på høyring
10.
 Festidalen byttar helg
11.
 Endringar i reglar for opptak til høgare utdanning
12.
 Folkebiblioteka som debattarena
13.
 Vil ha innspel frå innbyggarane
14.
 Tru det eller ikkje - årets tema er LØGN
15.
 150 tunnelar på Vestlandet vert rusta opp
16.
 Til kamp for råderett over krafta
17.
 Rekordmange vel norsk flagg
18.
 På Radio Folgefonn onsdag
19.
 Rekordomsetning på Grüne Woche i 2018
20.
 Noreg får som første land spesialtrent innsatsteam for helsekriser

Verdsarvkoordinatoren går frå borde
- Publisert 4. juli 2012 av Mannsåker, Tone Marie
Traa_lite
Clik on image for large version
Arild Traa. Pressebilete

Det å leia Hordalands mest utfordrande prosjekt gjennom alle tider har m.a. vore krevande og gjevende, seier Arild Traa. - Det har vore eit privilegium å jobba tett saman med oddingen - som alltid har vore i verdsklasse

Verdensarvkoordinator Arild Traa (39) har takka nei til vidare forlenging som prosjektleiar for UNESCO i Odda kommune. Odda kommunestyre har som kjent, sak til behandling om tre nye år som verdensarvkoordinator, der innstillinga er positiv til forlenging. Arild Traa fullfører dermed prosjektperioden som UNESCO-koordinator i Odda kommune på tre år (aug 2009- aug 2012).Han held fram i stillinga ut året.

–Det å leia Hordalands mest utfordrande prosjekt gjennom alle tider har vore både krevande, lærerikt, morosamt og svært gjevende, seier Arild Traa. - Det har vore eit sant privilegium å få jobba tett sammen med sentrale personar i regjering, departement, fylke, kommunar og ulike institusjonar. -Og ikkje minst med oddingen, som alltid har vore i verdensklasse, smiler verdensarvkoordinator Arild Traa.

Sunnmøringen Arild Traa med brei bakgrunn som reklamemann for eit av Europas beste reklamebyrå og tekstforfattar for Coca-Cola og Coke Light i København, kom i 2009 frå Bergen til Odda med heile familien sin. Sonen Aksel fekk sin aller første skuledag ved Odda barneskule hausten 2009, og familien på fire, vart fort kjent med lokalsamfunnet gjennom skule, fotball og lokalt engasjement.

– Verdsarv og Smelteverket har vore samtaleemne samme kor ein har vore, på butikken, på fest, på fotballtrening, smiler Traa. - Verdsarv og Smelteverket har vore ei mangfaldig diskusjon i over 10 år.

Men livet i Odda har vore meir enn berre UNESCO for verdsarvkoordinatoren. På Etne Cup i juni vann Odda (gutar 9 år) alle sine kampar og scora nærare 40 mål på fire kampar med verdsarvkoordinatoren som trenar. – I Odda og Hardanger har eg fått vener for livet, seier Traa, som vel å verta buande i Odda. – Eg har ein gut som elskar å treffa vinkelen i fotballmåla på Eide, og det er ei sann glede å følga han opp både i skule og fritid.

Seinast våren 2012 heldt Traa hovudtalen ved den humanistiske konfirmasjonen i Hardanger for ein fullsett Odda kino. – Ei stor ære og glede, seier Traa, som har fått jobbhenvendingar frå det nasjonale næringsliv, men stiller seg open for til jobbtilbod i Odda og i regionen. – Eg elskar Hardanger, og søker gjerne jobb i distriktet om det skulle dukka opp eit godt tilbod. – Alt kjem til å bli bra, smiler han.

Odda har dei siste åra fått skryt av det regjeringsnedsette Distriktssenteret som bidrar til utvikling i distrikta, og er ansvarleg for den nasjonale omdømeskulen for positivitetsbygging som bidrar til ein positiv glød i lokalsamfunnet. Det har vore gjennomført ei rekke møte og arrangement i samband med Noregs mål om å føra norsk hydroelektrisk kraftproduksjon og prosessindustri inn på UNESCO si verdsarvliste.

Arbeidet med verdsarven fekk i 2010 ein handlingsplan vedteke av Odda kommunestyre, med stort politisk fleirtal. Det første møtet for heile verdsarvnominasjonen (aust-vest) vart halde i Odda i 2010. Viktige milepælar i UNESCO-arbeidet , har vore oppføringa av Odda/Tyssedal og Rjukan/Notodden på den offisielle tentative lista, oppstart av nominasjonsprosessen i 2010 med tidlegare miljøvernminister Erik Solheim, og Riksantikvaren sitt fredningsvedtak i 2011 (påklaga).

Det vert no arbeidd med å avklara eigarforholda for sentrale freda objekt på Smelteverkstomta i sak om mogeleg offentleg eigarskap. Miljøverndepartementet er i avslutningsfasen gjeldande klagesak vedrørande Odda Smelteverk. Målet er at UNESCO i Paris, fører Rjukan, Notodden og Odda/Tyssedal på verdsarvlista i 2015.

- Smelteverket har eit heilt spesielt potensial til å verta ein attraktiv og levande bydel i regionsenteret Odda, seier Traa. –Ei ferdighandsama klagesak frå Miljøverndepartementet er heilt avgjerende for Odda, for å skaffa finansiering til vern gjennom ny utvikling og bruk av freda bygg. Det er eit rikspolitisk ansvar å sørga for at ein av Noregs fremste industribyar gjennom tidene, kan ivareta, vidareutvikla og fremja sitt potensial for framtida, seier Traa.

Har du nokre gode råd på vegen, for Odda ?

– Samhald gir vekst, avsluttar verdensarvkoordinator i Odda kommune, Arild Traa.

 Tips noen om denne saken
Sende til flere mottakere? Separer adressene med komma.

VG RSS
1.
 Russiske medier om Haga: Astmatiker vant OL
PYEONGCHANG (VG) Den store russiske sportsavisen Sport Ekspres har skrevet en sak om OL-vinner Ragnhild Haga (27). De skriver: «Astmatiker vant OL. Og det er lov». – Trist, sier Haga.
2.
 Skjøt United til kvartfinalen
(Huddersfield - Manchester United 0–2) To mål av Romelu Lukaku sendte Manchester United til kvartfinalen i FA-cupen.
3.
 Meteorologene om vinterferieværet: Mye fint vær i vente
Hvis du liker god, gammeldags vinter, så har du mye å glede deg over i vinterferieuken som kommer!
4.
 VG vurderer «Hver gang vi møtes» låt for låt – Claudia Scotts kveld
Claudia Scott (60) er hedersgjest, og VGs anmelder gir terningkast fortløpende. Det kan du også gjøre.
5.
 13 døde i helikopterulykke i Mexico
Minst 13 personer døde da et militærhelikopter styrtet i delstaten Oaxaca etter jordskjelvet i Mexico. Landets innenriksminister overlevde.
6.
 Dette mener psykiater om Breivik-brevet
Psykiater Henning Værøy mener massemorderen Anders Behring Breivik (38) har et åpenbart mål når han uttrykker anger over terroren og tar avstand fra sin ideologi: Han vil løslates.
7.
 Stafettgullet rørte Bjørgen i hjertet: Går for to nye gull
PYEONGCHANG (VG) Hun har aldri vært gladere for å vinne et stafettgull. Marit Bjørgen (37) vil gjerne vinne OL-gull på sprintstafetten og tremilen også. Men savnet etter Marius (2) begynner å bli stort.
8.
 Norge stiller opp mot massevoldtekter i Irak
MÜNCHEN (VG) utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) slår alarm om at flyktningkvinner som vender hjem til områder IS kontrollerte i Irak, utsettes for voldtekt og annen seksualisert vold.


Søk på Radiofolgefonn.no


LOKALE KAMERA

ODDA

VOSS

KVINNHERAD

EIDFJORD

ULLENSVANG

KVAM - ÅLVIK

BERGEN

FOLGEFONNA

GRANVIN


VEGKAMERA

LÅTEFOSS

KLØVET

SELJESTAD

RØLDALSTUNELLEN

VELURE

KVAMSKOGEN

SVELGANE / SKJERVET

EVANGER

VINJE VEST

DYRANUT

HAUKELI

HARDANGERBRUA


Dekningsområde & frekvens

Odda
 Fm:104-104,2-105,5-106
Ullensvang 
 Fm:101-105,2
Voss
 Fm:101,5-104-104,4-104,8-106,3
Granvin
 Fm:101-107,3
Ulvik
 Fm:107
Eidfjord
 Fm: 104-105,9
Kvam
 Fm:104-106-107,3
Jondal
 Fm: 106-107,3
Frekvenskart

Levert av MindIT Solutions AS i samarbeid med Aarekol IT Kompetanse