Mest leste :
1.
 Får du i deg nok vitamin D i den mørkaste tida av året?
2.
 Med Odda under huden og på lerretet
3.
 4H - jubel over framhald av støtta til frivillige
4.
 Noreg nytt medlem i verdsarvkomitéen
5.
 "Kom ikkje med heile sanningi"
6.
 Flaumtunnel med kraftverk - kanskje einaste sjansen
7.
 Triveleg gjenhøyr i lokalradioen
8.
 Travel og variert helg på Iris Scene
9.
 Myrkdalen satsar stort på arrangement
10.
 Uendra mjølkekvoter for 2018
11.
 Hordaland får flest hurtigladarar i landet
12.
 Spanande poesinatt i Ulvik
13.
 Trening gir tryggare bruk av elsykkel
14.
 Foreslår fire millionar kroner ekstra til butikkar i distrikta gjennom Merkur-programmet i 2017
15.
 Redda eplesal for millionar
16.
 Fryktar faste må gå ved Fjellstrand verft
17.
 Når målet om 80 prosent norske poteter
18.
 Vert ikkje opna i dag
19.
 Åpne vegar til klokka 21:00
20.
 Rekordmange søknader om avlingserstatning i Hordaland

Verdsarvkoordinatoren går frå borde
- Publisert 4. juli 2012 av Mannsåker, Tone Marie
Traa_lite
Clik on image for large version
Arild Traa. Pressebilete

Det å leia Hordalands mest utfordrande prosjekt gjennom alle tider har m.a. vore krevande og gjevende, seier Arild Traa. - Det har vore eit privilegium å jobba tett saman med oddingen - som alltid har vore i verdsklasse

Verdensarvkoordinator Arild Traa (39) har takka nei til vidare forlenging som prosjektleiar for UNESCO i Odda kommune. Odda kommunestyre har som kjent, sak til behandling om tre nye år som verdensarvkoordinator, der innstillinga er positiv til forlenging. Arild Traa fullfører dermed prosjektperioden som UNESCO-koordinator i Odda kommune på tre år (aug 2009- aug 2012).Han held fram i stillinga ut året.

–Det å leia Hordalands mest utfordrande prosjekt gjennom alle tider har vore både krevande, lærerikt, morosamt og svært gjevende, seier Arild Traa. - Det har vore eit sant privilegium å få jobba tett sammen med sentrale personar i regjering, departement, fylke, kommunar og ulike institusjonar. -Og ikkje minst med oddingen, som alltid har vore i verdensklasse, smiler verdensarvkoordinator Arild Traa.

Sunnmøringen Arild Traa med brei bakgrunn som reklamemann for eit av Europas beste reklamebyrå og tekstforfattar for Coca-Cola og Coke Light i København, kom i 2009 frå Bergen til Odda med heile familien sin. Sonen Aksel fekk sin aller første skuledag ved Odda barneskule hausten 2009, og familien på fire, vart fort kjent med lokalsamfunnet gjennom skule, fotball og lokalt engasjement.

– Verdsarv og Smelteverket har vore samtaleemne samme kor ein har vore, på butikken, på fest, på fotballtrening, smiler Traa. - Verdsarv og Smelteverket har vore ei mangfaldig diskusjon i over 10 år.

Men livet i Odda har vore meir enn berre UNESCO for verdsarvkoordinatoren. På Etne Cup i juni vann Odda (gutar 9 år) alle sine kampar og scora nærare 40 mål på fire kampar med verdsarvkoordinatoren som trenar. – I Odda og Hardanger har eg fått vener for livet, seier Traa, som vel å verta buande i Odda. – Eg har ein gut som elskar å treffa vinkelen i fotballmåla på Eide, og det er ei sann glede å følga han opp både i skule og fritid.

Seinast våren 2012 heldt Traa hovudtalen ved den humanistiske konfirmasjonen i Hardanger for ein fullsett Odda kino. – Ei stor ære og glede, seier Traa, som har fått jobbhenvendingar frå det nasjonale næringsliv, men stiller seg open for til jobbtilbod i Odda og i regionen. – Eg elskar Hardanger, og søker gjerne jobb i distriktet om det skulle dukka opp eit godt tilbod. – Alt kjem til å bli bra, smiler han.

Odda har dei siste åra fått skryt av det regjeringsnedsette Distriktssenteret som bidrar til utvikling i distrikta, og er ansvarleg for den nasjonale omdømeskulen for positivitetsbygging som bidrar til ein positiv glød i lokalsamfunnet. Det har vore gjennomført ei rekke møte og arrangement i samband med Noregs mål om å føra norsk hydroelektrisk kraftproduksjon og prosessindustri inn på UNESCO si verdsarvliste.

Arbeidet med verdsarven fekk i 2010 ein handlingsplan vedteke av Odda kommunestyre, med stort politisk fleirtal. Det første møtet for heile verdsarvnominasjonen (aust-vest) vart halde i Odda i 2010. Viktige milepælar i UNESCO-arbeidet , har vore oppføringa av Odda/Tyssedal og Rjukan/Notodden på den offisielle tentative lista, oppstart av nominasjonsprosessen i 2010 med tidlegare miljøvernminister Erik Solheim, og Riksantikvaren sitt fredningsvedtak i 2011 (påklaga).

Det vert no arbeidd med å avklara eigarforholda for sentrale freda objekt på Smelteverkstomta i sak om mogeleg offentleg eigarskap. Miljøverndepartementet er i avslutningsfasen gjeldande klagesak vedrørande Odda Smelteverk. Målet er at UNESCO i Paris, fører Rjukan, Notodden og Odda/Tyssedal på verdsarvlista i 2015.

- Smelteverket har eit heilt spesielt potensial til å verta ein attraktiv og levande bydel i regionsenteret Odda, seier Traa. –Ei ferdighandsama klagesak frå Miljøverndepartementet er heilt avgjerende for Odda, for å skaffa finansiering til vern gjennom ny utvikling og bruk av freda bygg. Det er eit rikspolitisk ansvar å sørga for at ein av Noregs fremste industribyar gjennom tidene, kan ivareta, vidareutvikla og fremja sitt potensial for framtida, seier Traa.

Har du nokre gode råd på vegen, for Odda ?

– Samhald gir vekst, avsluttar verdensarvkoordinator i Odda kommune, Arild Traa.

 Tips noen om denne saken
Sende til flere mottakere? Separer adressene med komma.

VG RSS
1.
 Fjørtoft: Vil ikke sammenligne Manchester City med «tidenes beste»
(Manchester United - Manchester City 1-2) Mens Erik Thorstvedt hyller Pep Guardiolas lag som det beste i ligaen noen gang, vil Jan Åge Fjørtoft vente med slike beskrivelser.
2.
 Bjørn om treningsmengden på allroundlandslaget: - Frykter at store deler ligger i grenseland
Torgeir Bjørn (53) tror Finn-Hågen Krogh (27) har et poeng med at det trenes i overkant hardt på allroundlandslaget, og ber finnmarkingen legge et nytt løp frem mot OL.
3.
 Maduro feirer valgseier i Venezuela
Venezuelas president Nicolás Maduros sosialistparti gikk av med seieren i søndagens lokalvalg. Tre av de største opposisjonspartiene boikottet valget.
4.
 Borreliose-eksplosjon i 2017
Hittil i år er det registrert flere tilfeller av alvorlig borreliose etter flåttbitt enn i noen av de siste 22 årene.
5.
 Jarle (44) bruker Facebook i jakten på kjærligheten
Gjerdølen Jarle er ikke som andre single menn på landet som jakter på kjærligheten. Nå håper han på kjæreste i julegave.
6.
 Fant plast i fire av fem norske blåskjell
Spiser du blåskjell? Da får du mest sannsynlig i deg plast også, og det bekymrer forskerne.
7.
 Britisk media: Mourinho i blodig krangel etter dramaet på Old Trafford
Det oppsto fullt kaos etter storkampen på Old Trafford søndag kveld: United-manager José Mourinho skal ha vært helt sentral da bråket startet, Citys assistent-trener Mikel Arteta skal ha forlatt området med blod i ansiktet.
8.
 Opptøyer i Betlehem: Palestinere jages gatelangs
BETLEHEM (VG) Palestinske barn ned i tiårsalderen deltar i gatekamper mot israelske soldater.


Søk på Radiofolgefonn.no


LOKALE KAMERA

ODDA

VOSS

KVINNHERAD

EIDFJORD

ULLENSVANG

KVAM - ÅLVIK

BERGEN

FOLGEFONNA

GRANVIN


VEGKAMERA

LÅTEFOSS

KLØVET

SELJESTAD

RØLDALSTUNELLEN

VELURE

KVAMSKOGEN

SVELGANE / SKJERVET

EVANGER

VINJE VEST

DYRANUT

HAUKELI

HARDANGERBRUA


Dekningsområde & frekvens

Odda
 Fm:104-104,2-105,5-106
Ullensvang 
 Fm:101-105,2
Voss
 Fm:101,5-104-104,4-104,8-106,3
Granvin
 Fm:101-107,3
Ulvik
 Fm:107
Eidfjord
 Fm: 104-105,9
Kvam
 Fm:104-106-107,3
Jondal
 Fm: 106-107,3
Frekvenskart

Levert av MindIT Solutions AS i samarbeid med Aarekol IT Kompetanse