Mest leste :
1.
 Nettradioen er oppe og går igjen
2.
 Myrkdalen Fjellandsby veks
3.
 Felles løft for gleda ved å synga
4.
 Ny aggressiv blautråtebakterie funne i Noreg
5.
 Gir 27 millionar til forsking på Vestlandet
6.
 MS Lindenes på farten
7.
 "Sommarfugl" - livsfilosofi og musikk som går til hjarta
8.
 St. Olav til Ottar Grepstad
9.
 Formidlar lokal kulturarv til førskuleborn i Hardanger og på Voss
10.
 Sju nye reisemål har fått merket for bærekraftig reisemål
11.
 30 millioner til leselyst i Bokåret 2019
12.
 Vil redusera klimagassutslipp frå avskoging i Noreg
13.
 Daniel på femte plass i NM - opninga
14.
 Rekordstor påmelding til Open Gard i jubileumsåret
15.
 Den gode sommarkjensla er på plass
16.
 2,35 millionar kroner til kultur i Hordaland
17.
 NRK oppfyller ikkje nynorskkrava
18.
 Fare for angrep av rognebærmøll i 2018
19.
 Skandinavisk Tivolipark kjem attende
20.
 Forbod mot all bruk av eld utandørs i Odda og Ullensvang

Verdsarvkoordinatoren går frå borde
- Publisert 4. juli 2012 av Mannsåker, Tone Marie
Traa_lite
Clik on image for large version
Arild Traa. Pressebilete

Det å leia Hordalands mest utfordrande prosjekt gjennom alle tider har m.a. vore krevande og gjevende, seier Arild Traa. - Det har vore eit privilegium å jobba tett saman med oddingen - som alltid har vore i verdsklasse

Verdensarvkoordinator Arild Traa (39) har takka nei til vidare forlenging som prosjektleiar for UNESCO i Odda kommune. Odda kommunestyre har som kjent, sak til behandling om tre nye år som verdensarvkoordinator, der innstillinga er positiv til forlenging. Arild Traa fullfører dermed prosjektperioden som UNESCO-koordinator i Odda kommune på tre år (aug 2009- aug 2012).Han held fram i stillinga ut året.

–Det å leia Hordalands mest utfordrande prosjekt gjennom alle tider har vore både krevande, lærerikt, morosamt og svært gjevende, seier Arild Traa. - Det har vore eit sant privilegium å få jobba tett sammen med sentrale personar i regjering, departement, fylke, kommunar og ulike institusjonar. -Og ikkje minst med oddingen, som alltid har vore i verdensklasse, smiler verdensarvkoordinator Arild Traa.

Sunnmøringen Arild Traa med brei bakgrunn som reklamemann for eit av Europas beste reklamebyrå og tekstforfattar for Coca-Cola og Coke Light i København, kom i 2009 frå Bergen til Odda med heile familien sin. Sonen Aksel fekk sin aller første skuledag ved Odda barneskule hausten 2009, og familien på fire, vart fort kjent med lokalsamfunnet gjennom skule, fotball og lokalt engasjement.

– Verdsarv og Smelteverket har vore samtaleemne samme kor ein har vore, på butikken, på fest, på fotballtrening, smiler Traa. - Verdsarv og Smelteverket har vore ei mangfaldig diskusjon i over 10 år.

Men livet i Odda har vore meir enn berre UNESCO for verdsarvkoordinatoren. På Etne Cup i juni vann Odda (gutar 9 år) alle sine kampar og scora nærare 40 mål på fire kampar med verdsarvkoordinatoren som trenar. – I Odda og Hardanger har eg fått vener for livet, seier Traa, som vel å verta buande i Odda. – Eg har ein gut som elskar å treffa vinkelen i fotballmåla på Eide, og det er ei sann glede å følga han opp både i skule og fritid.

Seinast våren 2012 heldt Traa hovudtalen ved den humanistiske konfirmasjonen i Hardanger for ein fullsett Odda kino. – Ei stor ære og glede, seier Traa, som har fått jobbhenvendingar frå det nasjonale næringsliv, men stiller seg open for til jobbtilbod i Odda og i regionen. – Eg elskar Hardanger, og søker gjerne jobb i distriktet om det skulle dukka opp eit godt tilbod. – Alt kjem til å bli bra, smiler han.

Odda har dei siste åra fått skryt av det regjeringsnedsette Distriktssenteret som bidrar til utvikling i distrikta, og er ansvarleg for den nasjonale omdømeskulen for positivitetsbygging som bidrar til ein positiv glød i lokalsamfunnet. Det har vore gjennomført ei rekke møte og arrangement i samband med Noregs mål om å føra norsk hydroelektrisk kraftproduksjon og prosessindustri inn på UNESCO si verdsarvliste.

Arbeidet med verdsarven fekk i 2010 ein handlingsplan vedteke av Odda kommunestyre, med stort politisk fleirtal. Det første møtet for heile verdsarvnominasjonen (aust-vest) vart halde i Odda i 2010. Viktige milepælar i UNESCO-arbeidet , har vore oppføringa av Odda/Tyssedal og Rjukan/Notodden på den offisielle tentative lista, oppstart av nominasjonsprosessen i 2010 med tidlegare miljøvernminister Erik Solheim, og Riksantikvaren sitt fredningsvedtak i 2011 (påklaga).

Det vert no arbeidd med å avklara eigarforholda for sentrale freda objekt på Smelteverkstomta i sak om mogeleg offentleg eigarskap. Miljøverndepartementet er i avslutningsfasen gjeldande klagesak vedrørande Odda Smelteverk. Målet er at UNESCO i Paris, fører Rjukan, Notodden og Odda/Tyssedal på verdsarvlista i 2015.

- Smelteverket har eit heilt spesielt potensial til å verta ein attraktiv og levande bydel i regionsenteret Odda, seier Traa. –Ei ferdighandsama klagesak frå Miljøverndepartementet er heilt avgjerende for Odda, for å skaffa finansiering til vern gjennom ny utvikling og bruk av freda bygg. Det er eit rikspolitisk ansvar å sørga for at ein av Noregs fremste industribyar gjennom tidene, kan ivareta, vidareutvikla og fremja sitt potensial for framtida, seier Traa.

Har du nokre gode råd på vegen, for Odda ?

– Samhald gir vekst, avsluttar verdensarvkoordinator i Odda kommune, Arild Traa.

 Tips noen om denne saken
Sende til flere mottakere? Separer adressene med komma.

VG RSS
1.
 Maria Mena til VG: – Noe av det ekleste jeg har vært med på
Den norske artisten er i villrede etter at uvedkommende har kommet seg inn på hennes personlige Instagram-konto. Nå er kontoen med nesten 80.000 følgere slettet.
2.
 Israels førstedame tiltalt for bedrageri
Sara Netanyahu, gift med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, er tiltalt for bedrageri og misbruk av sin stilling.
3.
 Skuespillerdebutant Amanda- nominert: – Jeg hadde veldig prestasjonsangst
– Å formidle historien om et nasjonalt traume er et stort ansvar å legge på skuldrene til en 19- åring, sier Andrea Berntzen, som er nominert til Amanda for sin rolle i filmen «Utøya 22. juli».
4.
 Uavgjort for Hareides Danmark - Poulsen i nytt straffedrama
SAMARA/OSLO (VG) (Danmark-Australia 1–1) Åge Hareide (64) sa tirsdag at det er like før han setter fotlenke på Yussuf Poulsen så han ikke lager mer plunder i eget felt. Torsdag var Leipzig-spilleren igjen skyld i VAR-straffe imot - og Australia utlignet til 1–1.
5.
 Avsløringen som forundrer idrettsverdenen
I et samfunn hvor «jeg»-fokuset er større enn noen gang, klarer toppidretten gjennom landslagsmodellen å stå for en «vi»-kultur, og det er vi stolte av.
6.
 Mistenkt skytter i XXXTentacion-drap arrestert
Flere medier siterer åpne politikilder på at én person er i varetekt etter at den kontroversielle rapperen ble skutt på åpen gate mandag.
7.
 Torpedodømt: Laila sto ved siden av meg da jeg ringte
Lars Petter Pedersen (47) sier at han ble ført bak lyset da han truet tidligere medlemmer av addictologi-miljøet. Nå forteller han mer om samarbeidet med Laila Mjeldheim i Det Norske Kartselskapet.
8.
 Heerenveen jakter to stjerneskudd fra Stabæk
Heerenveen fortsetter å se til Norge: Stabæks midtbanetalenter Hugo Vetlesen (18) og Tobias Børkeeiet (19) er på klubbens ønskeliste.


Søk på Radiofolgefonn.no


LOKALE KAMERA

ODDA

VOSS

KVINNHERAD

EIDFJORD

ULLENSVANG

KVAM - ÅLVIK

BERGEN

FOLGEFONNA

GRANVIN


VEGKAMERA

LÅTEFOSS

KLØVET

SELJESTAD

RØLDALSTUNELLEN

VELURE

KVAMSKOGEN

SVELGANE / SKJERVET

EVANGER

VINJE VEST

DYRANUT

HAUKELI

HARDANGERBRUA


Dekningsområde & frekvens

Odda
 Fm:104-104,2-105,5-106
Ullensvang 
 Fm:101-105,2
Voss
 Fm:101,5-104-104,4-104,8-106,3
Granvin
 Fm:101-107,3
Ulvik
 Fm:107
Eidfjord
 Fm: 104-105,9
Kvam
 Fm:104-106-107,3
Jondal
 Fm: 106-107,3
Frekvenskart

Levert av MindIT Solutions AS i samarbeid med Aarekol IT Kompetanse