Mest leste :
1.
 Dramatisk endring i plantelivet på fjelltoppane
2.
 36 millionar kroner til betre psykisk helse hos barn og unge
3.
 Rekordstor hjortejakt
4.
 Prosjektet har på ingen måte stoppa opp
5.
 Derfor er påsken reine eggefesten
6.
 Tom Roger Aadland på Utne Skjærtorsdag
7.
 Turne over Hardangervidda - natur og kultur hand i hand
8.
 På Radio Folgefonn mandag
9.
 Vossajazz - prisen til Benedicte Maurseth
10.
 Rødt over sperregrensa
11.
 Snøskredvarslinga si anbefaling: Unngå alt skredterreng denne påsken.
12.
 Milepæl for Inn på tunet
13.
 Museum, musikk og mysterium
14.
 Hotmix på Agatunet
15.
 Norovirus bit ikkje på hallingar
16.
 Betydeleg nedgang i artsmangfaldet i skogen
17.
 Søviknes avventar høyring om omstridt kraftkabel
18.
 Seig vinter gir kritisk høymangel
19.
 Slurvar med kjeldesortering i feriane
20.
 Knallhard vinter for hjorten i Indre Hardanger

Verdsarvkoordinatoren går frå borde
- Publisert 4. juli 2012 av Mannsåker, Tone Marie
Traa_lite
Clik on image for large version
Arild Traa. Pressebilete

Det å leia Hordalands mest utfordrande prosjekt gjennom alle tider har m.a. vore krevande og gjevende, seier Arild Traa. - Det har vore eit privilegium å jobba tett saman med oddingen - som alltid har vore i verdsklasse

Verdensarvkoordinator Arild Traa (39) har takka nei til vidare forlenging som prosjektleiar for UNESCO i Odda kommune. Odda kommunestyre har som kjent, sak til behandling om tre nye år som verdensarvkoordinator, der innstillinga er positiv til forlenging. Arild Traa fullfører dermed prosjektperioden som UNESCO-koordinator i Odda kommune på tre år (aug 2009- aug 2012).Han held fram i stillinga ut året.

–Det å leia Hordalands mest utfordrande prosjekt gjennom alle tider har vore både krevande, lærerikt, morosamt og svært gjevende, seier Arild Traa. - Det har vore eit sant privilegium å få jobba tett sammen med sentrale personar i regjering, departement, fylke, kommunar og ulike institusjonar. -Og ikkje minst med oddingen, som alltid har vore i verdensklasse, smiler verdensarvkoordinator Arild Traa.

Sunnmøringen Arild Traa med brei bakgrunn som reklamemann for eit av Europas beste reklamebyrå og tekstforfattar for Coca-Cola og Coke Light i København, kom i 2009 frå Bergen til Odda med heile familien sin. Sonen Aksel fekk sin aller første skuledag ved Odda barneskule hausten 2009, og familien på fire, vart fort kjent med lokalsamfunnet gjennom skule, fotball og lokalt engasjement.

– Verdsarv og Smelteverket har vore samtaleemne samme kor ein har vore, på butikken, på fest, på fotballtrening, smiler Traa. - Verdsarv og Smelteverket har vore ei mangfaldig diskusjon i over 10 år.

Men livet i Odda har vore meir enn berre UNESCO for verdsarvkoordinatoren. På Etne Cup i juni vann Odda (gutar 9 år) alle sine kampar og scora nærare 40 mål på fire kampar med verdsarvkoordinatoren som trenar. – I Odda og Hardanger har eg fått vener for livet, seier Traa, som vel å verta buande i Odda. – Eg har ein gut som elskar å treffa vinkelen i fotballmåla på Eide, og det er ei sann glede å følga han opp både i skule og fritid.

Seinast våren 2012 heldt Traa hovudtalen ved den humanistiske konfirmasjonen i Hardanger for ein fullsett Odda kino. – Ei stor ære og glede, seier Traa, som har fått jobbhenvendingar frå det nasjonale næringsliv, men stiller seg open for til jobbtilbod i Odda og i regionen. – Eg elskar Hardanger, og søker gjerne jobb i distriktet om det skulle dukka opp eit godt tilbod. – Alt kjem til å bli bra, smiler han.

Odda har dei siste åra fått skryt av det regjeringsnedsette Distriktssenteret som bidrar til utvikling i distrikta, og er ansvarleg for den nasjonale omdømeskulen for positivitetsbygging som bidrar til ein positiv glød i lokalsamfunnet. Det har vore gjennomført ei rekke møte og arrangement i samband med Noregs mål om å føra norsk hydroelektrisk kraftproduksjon og prosessindustri inn på UNESCO si verdsarvliste.

Arbeidet med verdsarven fekk i 2010 ein handlingsplan vedteke av Odda kommunestyre, med stort politisk fleirtal. Det første møtet for heile verdsarvnominasjonen (aust-vest) vart halde i Odda i 2010. Viktige milepælar i UNESCO-arbeidet , har vore oppføringa av Odda/Tyssedal og Rjukan/Notodden på den offisielle tentative lista, oppstart av nominasjonsprosessen i 2010 med tidlegare miljøvernminister Erik Solheim, og Riksantikvaren sitt fredningsvedtak i 2011 (påklaga).

Det vert no arbeidd med å avklara eigarforholda for sentrale freda objekt på Smelteverkstomta i sak om mogeleg offentleg eigarskap. Miljøverndepartementet er i avslutningsfasen gjeldande klagesak vedrørande Odda Smelteverk. Målet er at UNESCO i Paris, fører Rjukan, Notodden og Odda/Tyssedal på verdsarvlista i 2015.

- Smelteverket har eit heilt spesielt potensial til å verta ein attraktiv og levande bydel i regionsenteret Odda, seier Traa. –Ei ferdighandsama klagesak frå Miljøverndepartementet er heilt avgjerende for Odda, for å skaffa finansiering til vern gjennom ny utvikling og bruk av freda bygg. Det er eit rikspolitisk ansvar å sørga for at ein av Noregs fremste industribyar gjennom tidene, kan ivareta, vidareutvikla og fremja sitt potensial for framtida, seier Traa.

Har du nokre gode råd på vegen, for Odda ?

– Samhald gir vekst, avsluttar verdensarvkoordinator i Odda kommune, Arild Traa.

 Tips noen om denne saken
Sende til flere mottakere? Separer adressene med komma.

VG RSS
1.
 Hugo Vetlesen om Stabæks krisestart: – Alder er ingen unnskyldning
BERGEN (VG) Stabæk har fått en meget skjev inngang på årets sesong. Etter fem spilte kamper er fasiten tre poeng for Eliteserien yngste lag.
2.
 Norsk duell i Champions League: – Vi vet hva «Caro» er god for
Det er flere enn Caroline Graham Hansen (23) som må stoppes om Chelsea skal nå finalen i Champions League.
3.
 Norges allierte har drept minst 850 sivile i Syria og Irak
Organisasjonen Airwars mener den USA-ledede koalisjonen mot IS i Syria og Irak har tatt livet av over 6200 sivile. Koalisjonen selv opererer med tallet 850 – og avviser overfor VG at det kan være særlig høyere.
4.
 Tolvåring rømte til Bali etter krangel med sin mor i Australia
En tolv år gammel gutt i Australia satte seg på flyet til Bali etter en krangel med sin mor.
5.
 Solberg fikk se søppelhaug fra havene i Ålesund
Erna Solberg besøkte lørdag Ålesund og fikk se hvor mye søppel som havner i havet i et av landets mest plastforurensede havneområder.
6.
 Norsk alkorekord - i Sverige
Aldri før har «de norske» utsalgsstedene til Systembolaget i Sverige solgt så mye alkohol, som i første kvartal i år. Frp og Siv Jensen anklages for å ha sviktet sine velgere og norske forbrukere.
7.
 Iniesta hyllet i Barcelonas maktdemonstrasjon
(Sevilla - Barcelona 0-5) Barcelona vartet opp med fotball i aller ypperste klasse i det som kan ha vært Andrés Iniestas (33) aller siste finalekamp for katalanerne.
8.
 Barndomsvennen om Avicii: - Verden har mistet en nysgjerrig og varm sjel
Fredag kveld la Lucas Krüger ut bilde av Tim Bergling og datteren sin Ebba. - Hvil i fred gamle venn. Vi sees på den andre siden, skriver han under bildet.


Søk på Radiofolgefonn.no


LOKALE KAMERA

ODDA

VOSS

KVINNHERAD

EIDFJORD

ULLENSVANG

KVAM - ÅLVIK

BERGEN

FOLGEFONNA

GRANVIN


VEGKAMERA

LÅTEFOSS

KLØVET

SELJESTAD

RØLDALSTUNELLEN

VELURE

KVAMSKOGEN

SVELGANE / SKJERVET

EVANGER

VINJE VEST

DYRANUT

HAUKELI

HARDANGERBRUA


Dekningsområde & frekvens

Odda
 Fm:104-104,2-105,5-106
Ullensvang 
 Fm:101-105,2
Voss
 Fm:101,5-104-104,4-104,8-106,3
Granvin
 Fm:101-107,3
Ulvik
 Fm:107
Eidfjord
 Fm: 104-105,9
Kvam
 Fm:104-106-107,3
Jondal
 Fm: 106-107,3
Frekvenskart

Levert av MindIT Solutions AS i samarbeid med Aarekol IT Kompetanse