Mest leste :
1.
 Hardangergullsmed bak fulltreffaren NR01
2.
 "Prøvekøyring" av ny heimebane
3.
 Målmedviten musikkstudent på springbretttet
4.
 Stein på stein
5.
 Dårlege vegar pregar kvardagen i Hordaland
6.
 H.M. Dronning Sonja stiller ut i Galleri G. Guddal i jubileumsåret
7.
 Nytt lys i mørketida
8.
 Snarvisitt i "Skuggane sin dal" før lyset vart tent
9.
 "På ein søndag" ut på høyring
10.
 Festidalen byttar helg
11.
 Endringar i reglar for opptak til høgare utdanning
12.
 Folkebiblioteka som debattarena
13.
 Vil ha innspel frå innbyggarane
14.
 Til kamp for råderett over krafta
15.
 Tru det eller ikkje - årets tema er LØGN
16.
 150 tunnelar på Vestlandet vert rusta opp
17.
 På Radio Folgefonn onsdag
18.
 Rekordmange vel norsk flagg
19.
 Rekordomsetning på Grüne Woche i 2018
20.
 Noreg får som første land spesialtrent innsatsteam for helsekriser

Nytt lys i mørketida
- Publisert 24. januar 2018 av Mannsåker, Tone Marie
Skalltaket - oppussing.JPG
Clik on image for large version
Skalltaket. Bilete: Tone Mannsåker

Torsdag er det opning av lysinnstallasjonen til HC Gilje i Skalltaket. Plansjefen i Odda kommune, Kristian Bondhus Jensen, seier at han ikkje heilt veit kva me kan forventa oss, men veit at det skal vera bevegeleg lys i heile himlingen på Skalltaket

I samtale med programsekretær JK Flattun seier han at å tolka og vurdera kunstverket kan ein først gjera når det er kome på plass. 

Prosjektet er kome i stand med hjelp av midler frå KORO Hordaland Fylkeskommune og Fylkesmannen i Hordaland og er i regi av Odda kommune v/ Samfunnsutvikling og Litteratursymposiet i Odda, med støtte av Sparebanken Vest.

- Det er eit prosjekt som i utgangspunktet ikkje kostar kommunen noko og vonleg vert det eit positivt bidrag til Smelteverkstomta, seier Bondhus Jensen.

På opningsdagen vert det ein del aktivitet på tomta i forkant av opninga ved ordførar Roald Aga Haug klokka 18:00. - Det vert mogelegheit for omvising, mellom anna nede i katakombane under Skalltaket. Me får og inn Hardanger Fjellklyvarlaget som legg til rette for strikkhopp eller pendelhopp frå toppen av gangbrua på Skalltaket.

Plansjefen vonar at det etter kvart vert endå meir aktivitet på Smelteverkstomta og fortel at det er fleire som har vore og "snust" på Skalltaket. - Det kan jo brukast til klatring og andre ting, men per dags dato veit me ikkje kva som kjem til å skje der i framtida, det har jo eit kjempepotensiale.

Det er Smelteverkstomta Næringsutvikling (SNU) som eig Skalltaket og ifylgje Bondhus Jensen, er dei positivt innstilt til belysninga.

Når det gjeld lyskunstnaren HC Gilje, meiner plansjefen at han er svært kompetent for jobben i Odda. - Det er jo eit ganske snevert fagmiljø, så han er nok den flinkaste i Noreg på området. Me er svært glade for at at han tok jobben. Der er leiaren for Litteratursymposiet, Ingvild Ystanes, som fekk hanka han inn.

Når det gjeld øvrig belysning poå Smelteverkstomta, vil det koma seg etter anleggsstart for det nye krysset. Då fylgjer belysning med slik at den midlertidige belysninga ein har hatt, med nokre vaierstrekk, vert flytta.

- Me har jo lyssett fasaden på Lindehuset og somme Knud Knudsen bilete som heng rundt på området, seier Bondhus Jensen. - Det er små steg, men me ynskjer å gjera det rett slik at når det om nokre år er lys på heile Smelteverkstomta, så heng det godt i hop, og når det gjeld det som skal skje torsdag, vonar eg at riktig mange møter opp.

Festivalleiar ingvild Ystanes fortel om lyskunstnaren i ei pressemelding:

HC Gilje er ein norsk lyskunstnar, rekna som ein av dei fremste kunstnarane i landet. Han har bevegd seg mellom installasjon, eksperimentell video, live performance og scenografi sidan han gjekk ut frå Kunstakademiet i Trondheim i 1999.

Han fekk ein pangstart på karrieren med eit ett-års residency på Künstlerhaus Bethanien i Berlin 2000-2001. Gilje var ein leiande karakter på live cinema-feltet frå rundt 2000 og turnerte verda rundt. Samstundes jobba han med eksperimentell video som vart vist i diverse film-, kunst- og festivalkontekstar. Gilje har óg vore aktiv på teater- og dansefeltet, først og fremst gjennom sitt mangeårige samarbeid med koreograf Eva-Cecilie Richardsen. Saman etablerte dei Kreutzerkompani, med ein årleg produksjon frå 2000 til 2006.
I 2006 endra Gilje retning: han tok element frå sin tidlegare praksis (utforsking av fysiske rom frå video, skaping av rom frå scenearbeid og improvisasjon frå live-verksemd) inn i eit langsiktig prosjekt som har fått namnet "Conversations with Spaces". Dette prosjektet utforskar, hovudsakleg gjennom store installasjonar, sansing av endring og transformasjon av fysiske strukturer (rom, landskap, objekt, kroppar) gjennom flyktige media som lys, projeksjon, lyd og rørsle. Installasjonane har blitt presentert i tradisjonelle gallerirom, utandørs og i meir ukonvensjonelle omgivelser.
 Tips noen om denne saken
Sende til flere mottakere? Separer adressene med komma.

VG RSS
1.
 Clooney gir fire mill. til våpenkontroll-kampanje
George og Amal Clooney gir en halv million dollar til studentene som har dratt i gang protestaksjonen mot våpenrelatert vold etter skoleskytingen i Florida. Nå følger flere kjendiser etter.
2.
 Høy dødelighet blant nyfødte i verdens fattigste land – én million dør dagen de blir født
Hvert år dør 2,6 millioner barn før de har fylt én måned. Ifølge UNICEF er det enkle grep som skal til for at disse barna kan oppleve å vokse opp.
3.
 Trump beordrer forbud mot «bump stocks»
President Donald Trump beordrer justisdepartementet til å innføre forbud mot såkalte «bump stocks», som blant annet ble brukt i Las Vegas-massakren.
4.
 Klæbo-rådgiver: – Jeg tenkte: «For et kommunikasjonstalent. Håper han kan gå på ski også»
PYEONGCHANG (VG) Medietrykket på Johannes Høsflot Klæbo (21) vokser etter gullene i OL. Med på laget har han kommunikasjonsekspert Lasse Gimnes.
5.
 Kvinne omkom i traktorpåkjørsel i Oslo
En kvinnelig syklist i midten av 40-årene mistet livet da hun ble påkjørt av en brøytetraktor i Oslo tirsdag kveld.
6.
 Maldivene utvider unntakstilstanden
Ferieparadiset Maldivene synker dypere inn i politisk kaos – tirsdag utvidet parlamentet unntakstilstanden i landet, med et vedtak opposisjonen kaller ulovlig.
7.
 OL i Pyeongchang knuser rekorder
Det er ikke bare TVNorge som har OL-suksess, også NRK sports radiokanal kan melde om rekordhøye lyttertall. VG knuser også rekorder.
8.
 Russisk UD bekrefter: Flere russere døde og skadet i kamp mot USA-ledede styrker i Syria
Utenriksdepartementet i Moskva bekrefter at flere russere er døde og flere titalls skadet etter en blodig hendelse i Deir al-Zor, øst i Syria 7. februar. Ofrene skal ikke være regulære, russiske soldater.


Søk på Radiofolgefonn.no


LOKALE KAMERA

ODDA

VOSS

KVINNHERAD

EIDFJORD

ULLENSVANG

KVAM - ÅLVIK

BERGEN

FOLGEFONNA

GRANVIN


VEGKAMERA

LÅTEFOSS

KLØVET

SELJESTAD

RØLDALSTUNELLEN

VELURE

KVAMSKOGEN

SVELGANE / SKJERVET

EVANGER

VINJE VEST

DYRANUT

HAUKELI

HARDANGERBRUA


Dekningsområde & frekvens

Odda
 Fm:104-104,2-105,5-106
Ullensvang 
 Fm:101-105,2
Voss
 Fm:101,5-104-104,4-104,8-106,3
Granvin
 Fm:101-107,3
Ulvik
 Fm:107
Eidfjord
 Fm: 104-105,9
Kvam
 Fm:104-106-107,3
Jondal
 Fm: 106-107,3
Frekvenskart

Levert av MindIT Solutions AS i samarbeid med Aarekol IT Kompetanse