Mest leste :
1.
 Nettradioen er oppe og går igjen
2.
 Myrkdalen Fjellandsby veks
3.
 Felles løft for gleda ved å synga
4.
 Variert meny på Røldalsmarknaden 2018
5.
 Ny aggressiv blautråtebakterie funne i Noreg
6.
 Gir 27 millionar til forsking på Vestlandet
7.
 MS Lindenes på farten
8.
 Ein attraktiv innfallsport til Folgefonnhalvøya
9.
 "Sommarfugl" - livsfilosofi og musikk som går til hjarta
10.
 St. Olav til Ottar Grepstad
11.
 Formidlar lokal kulturarv til førskuleborn i Hardanger og på Voss
12.
 Sju nye reisemål har fått merket for bærekraftig reisemål
13.
 30 millioner til leselyst i Bokåret 2019
14.
 Vil redusera klimagassutslipp frå avskoging i Noreg
15.
 Daniel på femte plass i NM - opninga
16.
 Rekordstor påmelding til Open Gard i jubileumsåret
17.
 Klar for litt 60 - og 70 - talsmusikk?
18.
 Open for det meste av aktivitet
19.
 Den gode sommarkjensla er på plass
20.
 2,35 millionar kroner til kultur i Hordaland

Myrkdalen Fjellandsby veks
- Publisert 29. mai 2018 av Mannsåker, Tone Marie
MYRkdalen december (2)
Clik on image for large version
Bilete: Myrkdalen Fjellandsby

Myrkdalen Fjellandsby AS har vedteke byggestart for neste sentrumsbygg, Kamben. Bygginga er i full gang

Administrerande direktør i Myrkdalen Fjellandsby AS, Harald Haaland, fortel i ei pressemelding at etter rekordsal av eigedom i Myrkdalen denne vinteren, har styret i Myrkdalen Fjellandsby AS vedteke byggestart på neste destinasjonsbygg, som får namnet Kamben.

Dette bygget vil ligga sentralt plassert ved torget, tett på Myrkdalen Hotel, Myrkdalsstovo og Torggarden. Kamben vert eitt av landsbyen sine mest sentrale leilegheitsbygg, med ski inn/ski ut og panoramautsikt utover dalen. Ved byggjestart er 22 av 26 leilegheiter i bygget seld eller reservert, inkludert toppleilegheita på 166 kvm som har sett prisrekord i Myrkdalen på 10,4 millionar.
Kamben får omlag 400 kvm næringslokale i gateplan, og her kjem det nye butikkar som utvidar servicetilbodet i landsbyen. Det vert to parkeringsetasjar under bakkenivå med til saman omlag 45 parkeringsplassar for leilegheitseigarar, hotell- og dagsgjester. Grunnarbeida er allereie i gang, og planlagd ferdigstilling av bygget er august 2019.

- Etter en veldig god og effektiv prosjekteringsfase med samspillentreprenøren Betonmast Hæhre, arkitektene fra Mad og de øvrige rådgiverne gleder vi oss  til å se dette bygget komme opp. Dette blir et bygg med gode kvaliteter i alle ledd, og med en fantastisk beliggenhet, seier Linda Løtvedt Aas, eigedomssjef Sentrum, Myrkdalen Fjellandsby.

 - Med Kamben tek me endå eit viktig steg i retning av å realisere visjonen om å vera den leiande norske heilårsdestinasjonen for heile familien. Bygningen fullfører ramma rundt torget i landsbyen, slik at me no får høve til å ferdigutvikle dette hjartet i destinasjonen. Næringslokala i gateplan tilfører nye tilbod for gjestene våre, og me forventar at denne plassen vil syda av liv vinteren 2019/2020, eier Harald Haaland, adm. dir Myrkdalen Fjellandsby.

Fokus på gode løysingar

Kamben er teikna av MAD Arkitekter, som også står bak bygget Torggarden og den nyleg vedtekne sentrumsplanen for fjellandsbyen.

 - Kamben er utvikla slik at det har eit eige særpreg som skapar eigenart og identitet, tilpassa tradisjonane, klimaet og naturen i Myrkdalen. Kamben får ein unik plassering rett ved alle fasilitetane og servicetilboda i destinasjonen, samt utsyn over det spektakulære landskapet i Myrkdalen, seier Arkitekt Tordur Bryngeirsson, MAD Bergen.

Arbeidsplassar og utvikling

I byggeperioden vil inntil 80 personar vera engasjerte i prosjektet. Større deler av arbeidet vert utført av lokale firma.

Det er planlagd ein serie med leilegheitsbygg i landsbyen i åra framover, som også vil innehalda næringsareal med rom for nye arbeidsplassar.  I Kamben sine næringsareal vil det verta etablert ny handelsverksemd, og prosjektet styrkar dermed Myrkdalen og Voss som attraktiv nærings- og busetjingskommune.

Detaljar om bygget

Kamben får seks etasjar over bakkenivå, og 2 parkeringsetasjar under bakken. Bygget inneheld totalt 26 leilegheiter med eit samla bruksareal (BRA) på 1.671 kvm  og 392 kvm næringsareal i gateplan.  Det er inngått samspillsentreprise med Betonmast Hæhre.

 

 Tips noen om denne saken
Sende til flere mottakere? Separer adressene med komma.

VG RSS
1.
 Kvinnelige VM-kommentatorer skaper debatt i England
Som første kvinnelige ekspertkommentator har det vært sterke meninger rundt Lise Klaveness. Også i utlandet skaper dette debatt, nå får både John Terry og Patrice Evra kritikk for sin oppførsel mot kvinnelige eksperter og kommentatorer.
2.
 Raser mot Erna Solberg: Mener hun har kjent til gjengproblemene
Tirsdag erkjente statsminister Erna Solberg at regjeringen kan bli bedre på å ta Oslo-gjengenes bakmenn. Ap og SV reagerer kraftig.
3.
 20 år med VG-lista-konserter – her er høydepunktene
I 2003 ble det publikumsrekord på Rådhusplassen da Kurt Nilsen sang vinnerlåten fra den første sesongen av «Idol». I år finner den 20. konserten på Rådhusplassen sted.
4.
 Frykter nedbemanninger etter REMA 1000-endringer
Etter nyttår vil Rema 1000 slutte å bruke varefremmere fra tredjepartsleverandører. Dette vil trolig føre til stor nedbemanning i merchandising-bransjen.
5.
 Høie svarer om luftambulanse-krisen: Innrømmer at anskaffelsene kunne vært gjort annerledes
Helse- og omsorgsminister Bent Høie innrømmer i et brev til kontroll- og konstitusjonskomiteen at anskaffelsen i luftambulanse-saken kunne vært gjort annerledes.
6.
 Megan Fox er i Norge
Hollywood-stjernen Megan Fox (32) er i Norge for å spille inn en TV-dokumentar.
7.
 Suárez sikret avansement for tamt Uruguay
(Uruguay-Saudi – Arabia 1–0) Luis Suárez (31) utnyttet en keepertabbe og Uruguay er klare for åttedelsfinale. Samtidig som Saudi-Arabia og Egypt er slått ut.
8.
 Nei, jente (16) kan ikke «skylde seg selv» når bilder av henne spres på nett
Unge mennesker har en seksualitet, og det skal de få lov til å ha. Men de skal få ha den i fred, og de skal selv få bestemme over bildene de har og tar av seg selv.


Søk på Radiofolgefonn.no


LOKALE KAMERA

ODDA

VOSS

KVINNHERAD

EIDFJORD

ULLENSVANG

KVAM - ÅLVIK

BERGEN

FOLGEFONNA

GRANVIN


VEGKAMERA

LÅTEFOSS

KLØVET

SELJESTAD

RØLDALSTUNELLEN

VELURE

KVAMSKOGEN

SVELGANE / SKJERVET

EVANGER

VINJE VEST

DYRANUT

HAUKELI

HARDANGERBRUA


Dekningsområde & frekvens

Odda
 Fm:104-104,2-105,5-106
Ullensvang 
 Fm:101-105,2
Voss
 Fm:101,5-104-104,4-104,8-106,3
Granvin
 Fm:101-107,3
Ulvik
 Fm:107
Eidfjord
 Fm: 104-105,9
Kvam
 Fm:104-106-107,3
Jondal
 Fm: 106-107,3
Frekvenskart

Levert av MindIT Solutions AS i samarbeid med Aarekol IT Kompetanse