Mest leste :
1.
 Kulturveke av beste sort
2.
 Jernrosa får likevel ein heim i Odda
3.
 Knallsesong for Mikkelparken
4.
 "Redningsmann og syndebukk"
5.
 Granvin klar for Vestlandskappleik
6.
 "Alle elskar Odda"
7.
 Næringsutvikling i sentrum for Hardangerkonferansen 2014
8.
 Ein milepæl i Røldal
9.
 Spesialfiskarar skal fanga inn rømt oppdrettslaks
10.
 Stort engasjement for Odda-modellen på Noregs Mållag sitt haustseminar
11.
 "Kampen om Hardanger"
12.
 Tyssedal mobiliserer for barneskulen
13.
 Gravensar med i kampen om tittelen "Årets unge bonde"
14.
 Oppvarming til symposium
15.
 Folgefonn sjakklubb er stifta
16.
 Eigenreklame utanom det vanlege
17.
 Stille før stormen
18.
 Nav - millionar rullar ut - til konsulenttenester
19.
 Bokhandlar for ei veke
20.
 D - dag for språkdelte klassar i ungdomsskulen

Knapphus Kjøkkensenter
Voss kommune stiller miljøkrav
- Publisert 31. oktober 2012 av Mannsåker, Tone Marie
Grønt punkt
Clik on image for large version
Illustrasjonsbilete

Kun 62 av landets 429 kommunar kreve at deira leverandørar bidreg til kjeldesortering. Voss og Øygarden er førebels dei eineste kommunane i Hordaland stiller dette kravet

Innsamling, kjeldesortering og attvinning er ein viktig del av kampen for miljøet. Likevel er det i dag fleire av dei som sel og produserer varer, som ikkje betaler for attvinning av emballasjen ifylgje ei pressemelding frå Pressenytt.

 Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell understrekar at det offentlege i endå større grad bør nytta seg av påvirkningskrafta dei har. 

– Det offentlege gjer innkjøp for 400 milliardar i året og har derfor stor mogelegheit til å påvirka leverandørar til å ta miljøansvar, seier miljøvernministeren. 

Fornyings- og administrasjonsdepartementet beslutta i 2009 at offentlege verksemder skal kreva at deira leverandørar er medlem i ein returordning for brukt emballasje. Per i dag er berre 62 av 429 kommunar kontrollmedlem i Grønt Punkt si returordning. Øygarden og Voss er dei einaste to kommunane i Hordaland som er med i ordninga.Fylkesmannen i Hordaland er og kontrollmedlem. 

  – Å vera kontrollmedlem i Grønt Punkt Norge er eit veldig enkelt tiltak for å signalisera at me ynskjer å ta samfunnsansvar i miljøspørsmål. Dessuten er medlemskapet ein føresetnad for å verta miljøfyrtårnsertifisert, noko som kommunen har som mål i et lengre perspektiv, sier Otto Harkestad, ordfører i Øygarden. 

– Ved at det vert stilt krav til leverandørane, synleggjer me at miljø er eit viktig tema ved innkjøp i kommunen. Aktuelle leverandørar som ikkje er med i returordninga, kan ikkje lenger være «gratispassasjerar» ved at andre finansierer den. Jo fleire medlemer, desto større gjennomslagskraft, seier Harkestad. 

2011 vart det brukt over 61 000 tonn plastemballasje og nærare 10 000 tonn isopor i næringslivet.  

 – Næringslivet kan visa til gode resultat for attvinning gjennom produsentansvarsordningane for emballasje. Men det er viktig at alle tek del. Store innkjøparar kan bidra ved å verta kontrollmedlem i Grønt Punkt. Eg oppfordrar alle offentlege etatar og kommunar til å verta kontrollmedlem, seier Bård Vegar Solhjell. Han legg til at Miljøverndepartementet har vore kontrollmedlem i fleire år. 

  Les meir om grønt punkt  

 Tips noen om denne saken
Sende til flere mottakere? Separer adressene med komma.
104

107


VG RSS
1.
 2606 barn avhørt om vold og overgrep
I fjor ble det gjennomført 2 606 dommeravhør av barn som var utsatt for vold og seksuelle overgrep. Det er en økning på hele 63 prosent på bare fire år – fra 1599 i 2009.
2.
 Én død etter knivdrama på samisk skole i Nord-Finland
Finsk politi har pågrepet en mann som fredag knivstakk og drepte en medelev ved en videregående skole i Utsjok i Nord-Finland, nær grensen til Norge.
3.
 Landet sovjet-russerne forlot
KIRKENES (VG) Norge feirer at det er 70 år siden Den røde arme frigjorde oss. Det vi skal være skikkelig glad for, er at russerne dro hjem igjen.
4.
 Kjendiskvinner hyller Sandras åpenhet om svulst-operasjonen
Åse Kleveland (65) og Lise Askvik (45) ble begge rammet av brystkreft. Nå roser de åpenheten Sandra Lyng Haugen (27) viser rundt sin egen svulst-operasjon. Det samme gjør Kreftforeningens generalsekretær Anne Lise Ryel (58).
5.
 2014: Året da Norge vant verden
2014 var året da turistlandet Norge ble overøst med heder og  vinner-omtaler over hele verden. Sjekk alle kåringene Norge har toppet det siste året:
6.
 110 km/t på enda flere strekninger
Fra i formiddag ble det lovlig å kjøre i 110 km/t på tre nye strekninger på E18 i Vestfold og Telemark, samt en strekning på E6 i  Østfold.
7.
 Reagerer på at tilskuertallene ikke forteller hvor mange som var på stadion
Flere er kritiske til at publikumstallet som oppgis på norske fotballarenaer, er solgte billetter og ikke hvor mange som fysisk er tilstede.
8.
 Kvinnen i Grue ble drept med kniv
En mann i slutten av 40-årene er siktet etter at en kvinne i 60-årene ble funnet drept på Kirkenær i Grue. Mannen ble sett gående barbeint i området onsdag ettermiddag.


Søk på Radiofolgefonn.no


LOKALE KAMERA

ODDA

VOSS

KVINNHERAD

EIDFJORD

ULLENSVANG

KVAM - ÅLVIK

BERGEN

FOLGEFONNA

GRANVIN


VEGKAMERA

LÅTEFOSS

KLØVET

SELJESTAD

RØLDALSTUNELLEN

VELURE

KVAMSKOGEN

SVELGANE / SKJERVET

EVANGER

VINJE VEST

DYRANUT

HAUKELI

HARDANGERBRUA


Dekningsområde & frekvens

Odda
 Fm:104-104,2-105,5-106
Ullensvang 
 Fm:101-105,2
Voss
 Fm:101,5-104-104,4-104,8-106,3
Granvin
 Fm:101-107,3
Ulvik
 Fm:107
Eidfjord
 Fm: 104-105,9
Kvam
 Fm:104-106-107,3
Jondal
 Fm: 106-107,3
Frekvenskart

Levert av MindIT Solutions AS i samarbeid med Aarekol IT Kompetanse